Werkzaamheden bij station Horst-Sevenum

  Beste dorpsraad van Sevenum en Hegelsom,

   

  In september heb ik u al eerder gemaild m.b.t. de werkzaamheden rondom station Horst-Sevenum.

  De werkzaamheden zijn momenteel in uitvoering. In november hebben we nog een periode waarin we 9 dagen, continu gaan werken aan het spoor ter hoogte van station Horst-Sevenum. In bijgevoede brief leest u hier meer over.

  Twee punten die ik graag even extra onder de aandacht breng:

   

  Afsluiting overweg Stationsstraat

  In verband met onze werkzaamheden is begin oktober is de Stationsstraat tijdelijk afgesloten geweest. Ondanks dat er hekwerken stonden en er een verkeersregelaar was ingeschakeld, zijn er toch mensen geweest die de overweg zijn overgestoken. Dit brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee.

  Van 5 tot 8 november is de overweg wederom afgesloten. Wij hopen dat tijdens die periode zich geen incidenten voordoen van mensen die de afsluiting negeren. Mochten jullie middelen hebben om dit extra onder de aandacht te brengen dan zou dat zeer wenselijk zijn.

   

  Bussen in plaats van treinen

  Van 1 tot en met 9 november rijden er geen treinen. NS zet bussen in.

  Tijdens de werkzaamheden hebben onze aannemers alle ruimte nodig rondom het station. Zo zullen alle parkeerplaatsen in gebruik zijn voor o.a. opslag van materiaal.

  Hierdoor zijn er geen parkeermogelijkheden bij het station voor reizigers en ook de bussen hebben geen ruimte.

  Met NS, de gemeente en de aannemer is afgesproken dat er tijdelijke parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen worden aangelegd op het industrieterrein Berghem, op de hoek Mommesstraat / Het Erf. Op deze plek zullen ook de NS bussen staan.