Sevenum vroeger

In samenwerking met de Heemkunde en Ad Philipsen Films bieden we hier voor alle
(oud-) inwoners van Sevenum de foto's en video's aan die iedere dag op facebook geplaatst worden.
Op deze manier kan iedereen die geen facebook toch genieten van alle mooie momenten,
van de vroegere Gemeente Sevenum.

Heemkundevereniging Sevenum

De vereniging heeft als doel de leden van de vereniging en andere belangstellenden meer inzicht te geven op het gebied van historie, dialect, volkscultuur, flora en fauna en eventuele andere aandachtsvelden met betrekking tot Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Zij streeft naar het behoud van waardevolle kenmerken binnen haar werkgebied.
1971: Gezicht op de Raadhuisstraat
Heemkundevereniging Sevenum
Het gemeentehuis en de Mgr Verstraelenstraat rond 1971. Op de achtergrond het voetbalveld van Sparta '18 en het net gerealiseerde instructiebad (later de kanitne van de voetbalclub)
Heemkundevereniging Sevenum
Boerderij de Hackert : foto vanaf de Venloseweg eind jaren 70, toen de Hackert nog landbouwgrond was.
Heemkundevereniging Sevenum
Het huis van W. Verdellen, Hoogbroek 1 in de jaren 60. Enkele jaren geleden heeft J. Geurts dit huis afgebroken en opnieuw gebouwd op den Bergen
Heemkundevereniging Sevenum
Het Hoogbroek in de Heesbeemden.
WInters beeld van de Markt, eind jaren 50