Sevenum vroeger

In samenwerking met de Heemkunde en Ad Philipsen Films bieden we hier voor alle
(oud-) inwoners van Sevenum de foto's en video's aan die iedere dag op facebook geplaatst worden.
Op deze manier kan iedereen die geen facebook toch genieten van alle mooie momenten,
van de vroegere Gemeente Sevenum.

Heemkundevereniging Sevenum

De vereniging heeft als doel de leden van de vereniging en andere belangstellenden meer inzicht te geven op het gebied van historie, dialect, volkscultuur, flora en fauna en eventuele andere aandachtsvelden met betrekking tot Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Zij streeft naar het behoud van waardevolle kenmerken binnen haar werkgebied.
De drumband van de Kronenberg in de jaren 80
De pastoor Vullingsstraat in 1972
Heemkundevereniging Sevenum
Een vraag van een van de leden - kent iemand de personen op deze foto?
Sint Jozefschool na de oplevering rond 1956
Heemkundevereniging Sevenum
1979: Wie weet het nog - waar nu de Hakkert ligt, stonden destijds de auto's van Jan Cox in de wei geparkeerd. Op de foto rechts de Venloseweg en links de ingang naar Boerderij de Hakkert (nu wandel/fietsweg) . met dank aan Nel Verstegen)
Heemkundevereniging Sevenum
1972: De nieuwe Rabobank met moderne uitstraling is net gereed .Dit als vervanging van de Boerenleenbak (Donckstraat/Molenstraat) en de Raiffeisenbank (Peperstraat/Molenstraat).