Sevenum vroeger

In samenwerking met de Heemkunde en Ad Philipsen Films bieden we hier voor alle
(oud-) inwoners van Sevenum de foto's en video's aan die iedere dag op facebook geplaatst worden.
Op deze manier kan iedereen die geen facebook toch genieten van alle mooie momenten,
van de vroegere Gemeente Sevenum.

Heemkundevereniging Sevenum

De vereniging heeft als doel de leden van de vereniging en andere belangstellenden meer inzicht te geven op het gebied van historie, dialect, volkscultuur, flora en fauna en eventuele andere aandachtsvelden met betrekking tot Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Zij streeft naar het behoud van waardevolle kenmerken binnen haar werkgebied.
Heemkundevereniging Sevenum
De Hees 23 T. Tacken (Verlinden-goed) , van oorsprong een oude en grote boerderij die omstreeks 1880 overging naar de familie Rögels, timmerman en aannemer. (met dank aan HVS/P. Oomen)
Heemkundevereniging Sevenum
Prachtige luchtfoto van boerderij de Hackert in de jaren 50 aan de Krouwelstraat 2. De weg voor de boerderij is nu de huidige Koekersestraat.
Heemkundevereniging Sevenum
Jaren 50, Evertsoord Kamp B, het winkeltje in de kantine met Elly Reijnders, Nellie de Heer en ..... (met dank aan Willem Reijnders)
Heemkundevereniging Sevenum
Jaren 60, de Raadhuisstraat gefotografeerd vanuit de kerk.
Oud Sevenheym - begin jaren 90, met dank aan P. Oomen
2 groepen kleuterschool Evertsoord -1970 1971