Sevenum vroeger

In samenwerking met de Heemkunde en Ad Philipsen Films bieden we hier voor alle
(oud-) inwoners van Sevenum de foto's en video's aan die iedere dag op facebook geplaatst worden.
Op deze manier kan iedereen die geen facebook toch genieten van alle mooie momenten,
van de vroegere Gemeente Sevenum.

Heemkundevereniging Sevenum

De vereniging heeft als doel de leden van de vereniging en andere belangstellenden meer inzicht te geven op het gebied van historie, dialect, volkscultuur, flora en fauna en eventuele andere aandachtsvelden met betrekking tot Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Zij streeft naar het behoud van waardevolle kenmerken binnen haar werkgebied.
Heemkundevereniging Sevenum
Rond 1960 kocht Ad Philipsen deze boerderij aan de Hees 26, woonde er 1 jaar in en bouwde langs dit pand een nieuw huis. Op de foto oud bewoners (Houben) begin jaren 50.
Heemkundevereniging Sevenum
De voormalige molen (!) gelegen op het Molenveld (kruising Molenweg/Molenveldweg) , op de achtergrond de oude Boerenbond. De molen werd 100 jaar geleden gesloopt, de Boerenbond in de jaren 90 vorige eeuw.
EnPe, Steeg 27 jaren 60
De Boerenleenbank rond 1960